Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Prolećna adaptacija dnevnog boravka za malo novca

29.05.2015  |  Komentari: 0

Želite da ovog proleća unesete promene u svoj dnevni boravak ali niste planirali sredstva za veće zahvate. Nemojte da odustajete, jer sa malim i ograničenim budžetom možete uraditi dosta toga pa ćete na kraju biti zadovoljni adaptacijom svog dnevnog boravka. Kombinacijom boja, dekorativnih elemenata, tkanina, zavesa, jastučića možete uneti proleće u kutak u kome najčešće boravite. Upotrebom određene boje određujete i raspoloženje koje će vladati u toj prostoriji, a kako su prolećne boje vesele nema razloga da ne postanu deo vašeg dnevnog boravka.

 

Pre nego što počnete sa adaptacijom dnevnog boravka koristeći prolećne motive, predlažemo najpre prolećno čišćenje koje vas neće koštati ni jedan jedini dinar. Efekat će biti veliki jer ćete time uneti svežinu u svoj dnevni boravak i videti veliku razliku pre i posle čišćenja. Kada to obavite pređite na prozore gde će se najviše videti efekat čišćenja, jer se na prozorima tokom zime nakupi puno prašine, čađi i druge prljavštine. Pranjem prozora dopustićete da svetlost koja je izostajala ponovo uđe u vaš dnevni boravak. Na kraju projektujte novi raspored nameštaja i izbacite nešto što smatrate suvišnim.

 

Prolećne boje

 

Proleće nam stvara osećaj kao da letimo, kako primećuje Agata Kristi „nešto u vazduhu čini da se osećam kao da letim, prolećni let!”. Da biste uživali u prolećnom letu, potrebno je da unesete u svoj dnevni boravak prolećne boje, i to zelenu, plavu boju levande, ružičastu, ljubičastu, zatim cvetne dezene koje možete implementirati dekorom, jastucima, tkaninom, zavesama, tapetama, mebl štofom. Neka adaptacija vašeg dnevnog boravka postane igra. Zidovi i plafoni neka da budu svetli, dok jedan zid možete izlepiti tapetama sa nekim lepim cvetnim motivom. Kada ovakve tapete iskombinujete sa tepihom i jastucima sa sličnim ili istim nijansama, vaš dnevni boravak ostaviće utisak modernog i veselog. Plafon možete obojiti nebo plavom bojom jer ona pojačava veselu atmosferu i prostoriju čini zanimljivom. Da bi vam tepih došao do izražaja, možete ubaciti klub sto od stakla. Ako se pak opredelite za dnevni boravak u neutralnim bojama, onda ga možete razmrdati zavesama, prekrivačima i jastucima s cvetnim motivima.


Sledeći korak u prolećnoj adaptaciji dnevnog boravka jeste nameštaj. Za početak izbacite nameštaj koji ne koristite i koji nema nikakvu funkciju. Ovo je prilika da stari i pohaban nameštaj presvučete novim meblom sa cvetnim dezenom, a ako će vas to puno koštati možete preurediti bar fotelju ili stolicu, a preostali nameštaj prefarbajte pošto boja za drvo nije skupa. Vrata od ormara ukrasite dekupažom sa cvetnim motivima, a preko stola prebacite neki stolnjak veselih boja. Ne zaboravite da dezeni tapeta, mebla, jastuka ne moraju da budu slični, već moraju da imaju samo jednu osnovnu boju koja ih povezuje. Dozvolite da adaptacija vašeg dnevnog boravka pokrene vašu maštu.


Za finiš adaptacije dnevnog boravka ostavite dekoraciju različitim predmetima poput lampi, slika, belih ramova, statua, saksija i vaza, u kojima će uvek biti cveća. Sve to će učiniti vaš dnevni boravak prijatnim, udobnim i svežim.
Ko još ne želi da stvori prolećni raj od svoje dnevne sobe sa tako malim budžetom. Kao što vidite, sa malim ulaganjem u adaptaciju dnevnog boravka, možete stvoriti ugodan kutak u kome ćete ovog proleća uživati sami ili sa svojim prijateljima.

 



Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: