Lepljenje keramičkih pločica - Postavljanje keramike - postavljanje pločica - ugradnja pločica - ugradnja keramike - Jug Enterijer Beograd
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Postavljanje keramičkih pločica

Postavljanje keramičkih pločica u prostoru  ima dve osnovne namene. Prva podrazumeva njihovu praktičnost u smislu jednostavnog održavanja, otpornosti na vodu itd, a druga je estetska funkcija.

 

Keramičarski radovi

 

 

Šta uraditi pre postavljanja pločica?

 

Pre početka lepljenja keramičkih pločica potrebno je utvrditi da li su svi prethodni radovi  adekvatno urađeni.Elektroinstalacije, vodovodne i kanalizacione instalacije, kao i izrada hidroizolacionog sloja predstavljaju neke od pripremnih radova koji se moraju kvalitetno izvesti. Nakon toga može se pristupiti postavljanju keramičkih pločica.

 

 

 

 

Način postavljanja pločica

 

Keramičke pločice mogu se postavljati na dva načina. Prvi način  je postavljanje pločica na lepak, a drugi je postavljanje pločica na materijal. Što se tiče kvaliteta i dugotrajnosti oba načina su podjednako dobra. Osnovna razlika je u načinu rada, vrsti pločica koje se ugrađuju i pripremi podloge. Postavljanje pločica na lepak  ima širu primenu i samim tim je u novije vreme mnogo zastupljeniji od postavljanja pločica na materijal.

 

 

                                                  

 Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: