Bojenje zidova poludisperzionom bojom - Jug Enterijer Beograd
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Bojenje zidova poludisperzionom bojom

Bojenje zidova može se vršiti na više načina i sa različitim vrstama boja. Najrasprostranjeniji način bojenjazidova je bojenje poludisperzionom bojom koji je cenovno najpristupačniji. 

 

Poludisperzija

 

 

Priprema zidova za bojenje poludisperzionom bojom

 

Zidovi ne zahtevaju neku naročitu pripremu, najčešće se zidovi gletuju u 2 sloja, potom šmirglaju i odmah posle toga se može pristupiti bojenju. Nije redak slučaj da se na izmalterisane ili gipsane zidove ne nanosi glet, već se odmah pristupa bojenju. Ovaj način bez gletovanja nije priporučljiv ali se može postići znatna ušteda.

 

 

Karakteristike poludisperzionih boja

 

Danas gotovo svi proizvođači toniraju i poludisperzione boje u širokom spektru. Jedno od ograničenja kod ovih boja je to što se jaki tonovi ne mogu izvući pa se u tom slučaju mora pristupiti nekoj drugoj vrsti boje npr. akrilne  boje. Takođe, podložne su habanju i prljanju tako da se bojenje njima mora vršiti češće nego bilo kojom drugom tehnikom.

 Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: