Renoviranje i adaptacija dnevne sobe
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Renoviranje i adaptacija dnevne sobe

Dnevna soba, prostorija u kojoj provodimo najviše vremena, oslobađamo se od stresa i pronalazimo svoj mir. Iz tog razloga najviše pažnje i vremena posvećuje se prilikom uređenja ovog prostora. Ono što najviše utiče na sam izgled prostorije su boje zidova, izbor i raspored nameštaja kao i osvetljenje.

 

 

 

Uticaj boje zidova na ambijent

 

Vrlo je važno odabrati pravu boju zidova s obzirom da je to prostor u kom provodimo najveći deo dana bilo po dnevnom ili veštačkom svetlu. Jedan od načina koji doprinosi usklađenom ambijentu je uklapanje boje zidova sa nameštajem i detaljima u prostoru. Preporuka je da stavi akcenat na određeni deo prostorije bilo da je to jedan od zidova ili centralni deo prostorije. Takođe bitno je voditi računa o kvadraturi prostorije jer velike prostorije dozvoljavaju igranje sa tamnijim nijansama dok manje prostorije zahtevaju svetliju paletu boja.

 

 

Raspored nameštaja u dnevnoj sobi

 

Raspored nameštaja u dnevnoj sobi diktira način života osobe koja u njoj boravi. Dnevna soba kao centralni deo svakog doma predstavlja najfrekventniji prostor u stanu i zato treba voditi računa o izboru nameštaja i prostoru koji on zauzima. Cilj je postići balans, odnosno da nameštaj bude u odgovarajućem međusobnom odnosu bilo da je on simetričan ili asimetričan vodeći računa da ne remeti funkcionalnost prostorije.

 

 

Rasveta u dnevnoj sobi

 

Rasveta je takođe bitan deo enterijera koji može značajno uticati na atmosferu u vašem dnevnom boravku. Bitne smernice su veličina prostorije, boja svetla i njena izbalansiranost kao i efekat koji želimo postići osvetljenjem. Rasveta pomaže da se željeni deo u prostoru posebno naglasi bilo da je reč o umetničkim delima ili delu prostora koji želimo da istaknemo.

 Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: