Molerski radovi - Krečenje zidova - Bojenje zidova - Gletovanje zidova i ostali molerski radovi - Jug Enterijer Beograd
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Molerski radovi u uređenju enterijera

Molerski radovi su jedni od najvažnijih ako ne i najvažniji estetski završni radovi.  Pod molerskim radovima podrazumeva se niz operacija kao što su gletovanje, krečenje i bojenje zidova i lepljenje tapeta. Najčešće se odnose na dekoraciju zidova i plafona gde se kombinacijom boja može postići željeni efekat bez dodatnih ulaganja.

 

Molerski radovi

 

 

Možemo ih podeliti u dve osnovne grupe radova:

 

  • Priprema površine za bojenje u koju spadaju  gletovanje, kao najčešća i najobimnija radnja, zatim sledi mazanje podloge, popunjavanje nekih sitnijih rupa itd.

  • Bojenje (krečenje) površine kao završna radnja u moleraju može se raditi širokom paletom boja u smislu samog izbora boje kao i kvaliteta. Kvalitet određuje izbor vrste boje koju ćemo naneti (poludisperziona, disperziona, akrilna) i odabirom proizvođača. Osnovna razlika u kvalitetu je u tonovima koje dobijamo, u poludisperziji ne mogu se postići jaki tonovi, dok se akrilnom bojom mogu izvući svi tonovi. Takođe, boje se razlikuju i po otpornosti na habanju, akrilne su mnogo postojanije i vodoperive su (mogu se brisati vlažnom krpom bez oštećenja).

 

 

 

Još informacija o molerskim radovima možete pročitati na našim stranicama:

 

 Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: