Renoviranje i adaptacija kuhinje
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Renoviranje i adaptacija kuhinje

Pre nego što se vlasnik stana odluči za renoviranje kuhinje, neophodno je da ima jasnu viziju, odnosno zamisao kako će ova prostorija izgledati. Kao i kog drugih radova, i ova aktivnost zahteva određene izdatke pa samim tim finansijska struktura mora biti jasno definisana.

 


U današnje vreme, ljudi se odlučuju za moderne, funkcionalne kuhinje za koje inspiraciju uglavnom pronalaze u raznim časopisima koji se bave ovom temom. Za originalan i prilagođen pristup u kreiranju idejnog rešenja za ovaj deo vašeg doma nudimo vam usluge našeg stručnog dizajnerskog tima.

 

 

Na šta treba obratiti pažnju prilikom renoviranja i adaptacije kuhinje?

 

Pre početka radova u skladu sa prethodno definisanim planom treba obratiti pažnju na sledeće stvari:

 

  • Raspored kuhinjskih elemenata u prostoru
  • Funkcionalnost kuhinjskih elemenata
  • Rasveta i boje zidova
  • Izbor podnih obloga

 

Dobro osmišljena kuhinja podrazumeva raspored kuhinjskih elemenata koji omogućava funkcionalnost, a da pri tom zadovoljava i estetske kriterijume vlasnika. Da bi se ostvario željeni rezultat značajnu ulogu igra izbor izvođača radova koji svojim znanjem i iskustvom treba doprineti ostvarenju cilja.

Kada je u pitanju osvetljenje kuhinje, pored standardnog osvetljenja na plafonu prostorije, preporuka je ugraditi određenu vrstu rasvete u same kuhinjske elemente. Na taj način se stvara osećaj topline prostora i ugodnog ambijenta.
U zavisnosti od veličine kuhinje treba voditi računa o izboru boje zidova da bi se izbeglo vizuelno smanjenje prostora.

 

 

Izbor podnih obloga

 

Kada je reč o podu kuhinje, vlasnik se može odlučiti za tri vrste podnih obloga.

 

podne obloge       podne obloge       podne obloge

 

Prva opcija podrazumeva drvo. Međutim, upotreba drveta odnosno parketa se ne preporučuje, jer u blizini sudopere može doći do izlivanja i prosipanja vode što rezultira podizanjem parketa i njegovim uništavanjem.

 

     

 

Druga opcija odnosi se na keramičke pločice. Pločice se u većini slučajeva sreću upravo u kuhinjama. Kod izbora ove vrste podnih obloga preporučujemo da keramičke pločice budu većih dimenzija kako bi fuga bila manja, a samim tim i smanjeno prljanje.

     

 

 

Treća vrsta podnih obloga u kuhinji odnosi se na laminat. Od svih pomenutih varijanti, laminat je finansijski najpovoljnija opcija. Međutim, ovo rešenje nije najbolja opcija u smislu kvaliteta i dugotrajnosti, takođe je poznato da stvara neprijatan zvuk prilikom gaženja po njemu.

 Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: