Rušenje zidova
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Rušenje

Rušenje zidova je jedan od poslova koji prilikom adaptacije stambenih i poslovnih prostora ljudi najteže prihvataju. Počevši od rizika i činjenice da se prilikom većine rušenja moraju dobro proračunati svi parametri kako ne bi došlo do narušavanja statike, pa do javljanja buke i velike količine prašine, posebno u stambenim zgradama. Mali broj izvođača završnih radova u enterijeru se ujedno bavi i poslovima rušenja, ali najbolje je kada na jednom mestu možete dobiti sve usluge, od rušenja, preko izvođenja svih radova do odvoza šuta.

 

rušenje

 

 

Kako se radi rušenje zidova

 

Rušenje je posao kome se mora pristupiti vrlo oprezno. Pre početka bilo kakvog rušenja neophodno je ustanoviti da li će se rušenjem dela objekta ugroziti statička stabilnost samog objekta. Ukoliko za to ne postoje uslovi, treba angažovati statičara koji će dati svoje stručno mišljenje. Nakon toga se može pristupiti rušenju.

 

Rušenje se najčešće izvodi alatima i mašinama  koji su za to namenjeni. U zavisnosti od toga šta i na koji način rušimo vršimo odabir alata ili mašina. Vrlo je bitno da lice koje rukovodi odabranom mašinom bude obučeno za rad na njoj,  kako bi se izbegle povrede ili nepotrebna oštećenja.  

 

U stambenim zgradama, takođe, treba voditi računa o tome da se poštuje kućni red i da se pravi što manje buke kako bi se ostali stanari zgrade, koliko god je to moguće, poštedeli neprijatnosti.

 Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: