Renoviranje kupatila - Povoljna cena - Jug Enterijer
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Renoviranje i adaptacija kupatila

Neizostavni elementi svakog kupatila, bilo da se ono renovira ili ne, jesu kada, tuš kada ili tuš kabina, wc šolja, umivaonik, bojler.

 

Vlasnik se može odlučiti za tipične ležeće ili hidromasažne kade. Kada su u pitanju dimenzije ležeće kade, one se kreću od 150x70cm do 200x80cm. Mogu biti ugradne ili sa nogicama. Hidromasažne kade se mogu pronaći u raznim varijantama, od onih sa vodenim mlazovima pa do mini spa centra.

 

Renoviranje i adaptacija kupatila


Tuš kada može biti ugaonog ili polukružnog oblika. Dimenzije se kreću od 70x70cm do 160x100cm. Kao i obične ležeće kade, i tuš kade mogu biti ugradne sa ili bez kabine. Postoji mogućnost ugradnje hidromasažnog stuba na zidu.Treba napomenuti da se ponovo u modu vraća i upotreba zavesa za tuširanje, iz razloga što im je kvalitet izrade na znatno višem nivou.

 


Prilikom renoviranja i adaptacije kupatila, vlasnik se odlučuje za jednu od tri moguće vrste wc šolja :

  • Standarna, obična wc šolja sa vodokotlićem
  • Monoblok sa vodokotlićem u sklopu wc šolje
  • Stojeća, konzolna wc šolja za sisteme sa ugradnim vodokotlićem

Ukoliko se vlasnik odluči da u svom kupatilu instalira i bide, potrebno ga je smestiti pored wc šolje.Treba voditi računa da wc šolja mora imati 30cm prostora sa obe strane.Umivaonike možemo podeliti na sledeće kategorije:

  • Samodržeći, klasični umivaonik
  • Umivaonik sa stalkom, polustalkom koji zaklanja sifon
  • Ugradni umivaonik
  • Poluugradni umivaonik
  • Nadgradni umivaonik

Ugradni umivaonik se obično postavlja u nameštaj ili betonsku ploču obloženu keramikom. Poluugradni umivaonici podrazumevaju delimično ugrađivanje u nameštaj, a nadgradni stoje na ploči ili nameštaju.

 


Ukoliko zgrada odnosno stambeni objekat nema gradsku toplu vodu, potrebno je instalirati bojler. Postoje klasični i protočni bojleri. Prednost protočnih bojlera je u tome što su manjih dimenzija i mogu imati neograničenu količinu tople vode. Za ovaj tip bojlera potrebno je obezbediti specijalno električno napajanje. Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: