Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Uradi sam: kupatilski nameštaj

28.08.2015  |  Komentari: 0

Pored nesumnjive funkcionalnosti, kupatilski nameštaj ujedno doprinosi celokupnoj estetici kupatila, prostorije koju mnogi od nas doživljavaju i kao mesto za opuštanje od svakodnevnih obaveza. Ideje koje i sami možete sprovesti u delo zahtevaju manje ili više stolarske veštine, ali je sasvim sigurno da će uz pomoć njih Vaše kupatilo zablistati novim sjajem, bez ulaganja u promenu pločica i sanitarija. Samo kupatilski nameštaj umnogome može izmeniti stil ovog enterijera, uz malo kreativnosti i starih predmeta.

 

Restauracija starih polica

 

Polica koja Vam već dugo stoji u garaži, na terasi ili u podrumu može zauzeti novo mesto – u Vašem kupatilu. Biće Vam dovoljni šmirgla i farba u koju želite da je obojite, i dobićete sasvim nov, šik i trendi, a po Vašem ukusu urađen kupatilski nameštaj. Ukoliko se odlučite za belu, roze ili bež boju, slobodno ostavite vidljive tragove četke, ako želite rustični i retro kupatilski nameštaj. Ukoliko policu smeštate nasuprot kadi ili na njoj imate zavesu, možete je presvući i samolepljivim papirom u izabranom dezenu. Ovakav kupatilski nameštaj sigurno će izazvati oduševljenje Vaših gostiju, kao originalan i praktičan komad. Kupatilski nameštaj bez vrata, samo u formi otvorenih polica, izuzetno je popularan, te možete u celini ili sa pojedinih delova skinuti vratanca i dobiti modernu formu.

 

Novi look komoda i stolova

 

Kada kupujemo kupatilski nameštaj, jedan od neizostavnih elemenata predstavlja komoda za lavabo. Nju, međutim, uz malo više veštine možete napraviti i sami. Jedna od opcija je da ovaj komad isprati ostali kupatilski nameštaj, odnosno restauriranu policu, te da se postavi – ukoliko to dimenzije dozvoljavaju – tik ispod lavaboa. Druga opcija je rezanja površine stola ili komode u formu u koju će se uklopiti lavabo, za šta će možda biti potrebno skraćivanje nogu stola ili komode. Na ovaj način, od neupotrebljivog elementa ćete dobiti jedinstven kupatilski nameštaj, koji će iskoristiti najčešće zanemarivan prostor ispod umivaonika.

 

Napravite novi kupatilski nameštaj

 

Sasvim nov kupatilski nameštaj zahteva i više umeća, te ovaj posao možete poveriti i stolaru u kog imate poverenja, a koji će Vam izraditi kupatilski nameštaj upravo po meri Vašeg kupatila. Za manja kupatila, odaberite uske ugaone police i komodu ispod umivaonika, kako ušteda prostora ne bi ugrozila njegovu estetiku. Uzak ugaoni ili zidni kupatilski nameštaj i inače je jedan od najtraženijih, jer je u mnogim stanovima kupatilo uglavnom minimalnih dimenzija. Opcija za koje se takođe možete odlučiti jeste postavljanje otvorenih zidnih polica iznad WC šolje, u zavisnosti od pozicije vodokotlića. Ovaj prostor takođe je često neiskorišćen, a kupatilski nameštaj pravljen po meri jedino može popuniti i upotrebiti i ovaj deo zida. Isto važi i za pomenuti prostor ispod lavaboa, koji se može popuniti komodom sa vratima ili dubljim fiokama. Opisan uzani kupatilski nameštaj će Vam, sa druge strane, obezbediti sasvim dovoljno mesta za odlaganje sitnica, iako možda na prvi pogled ne deluje tako. Ogledalo iznad umivaonika može biti namešteno na prednju stranu viseće uske komode, namenjene odlaganju kozmetičkih proizvoda. Kako su otvorene police izuzetno popularan kupatilski nameštaj, jedna ili više njih mogu se naći i iznad uskih radijatora, što deluje posebno trendi.



Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: