Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Keramičke pločice u enterijeru

21.04.2015  |  Komentari: 0

U svetu keramike se može pronaći veliki broj različitih dezena, oblika, boja, dimenzija, kvaliteta. Od ideje, preko projekta do same realizacije enterijera dugačak je put, a prilikom njegove realizacije keramičke pločice mogu odigrati značajnu ulogu. Neretko se dešava da i pored toga što zamisli određeni tip, vrstu i boju keramike, i čak to uvede u projekat, arhitekti u samom salonu keramike dobije nove ideje prilikom susreta sa mnoštvom raličitih boja i dezena. Sasvim sigurno keramika može dati poseban pečat svakom enterijeru.

 

Gde sve pronalazimo keramiku u enterijeru

 

Kada se u današnje vreme pomene keramika, više se ne misli samo na pločice postavljene na podovima i zidovima kuhinje ili kupatila. U savremenom enterijeru, keramika svoje mesto nalazi i u drugim prostorijama u stanu, možemo reći da se danas keramika može pronaći svuda.

Počevši od kuhinja i kupatila, preko podova u spavaćim i dnevnim sobama, gde je razvojem sistema podnog grejanja keramika značajno dobila na ulozi, pa preko terasa, fasada, dvorišta, bazena, bašti, keramika danas svuda nalazi svoje mesto i kroz estetsku i kroz praktičnu funkciju.

 

Formati i izgled keramike

 

Same dimenzije i boja keramičkih pločica nisu više faktor koji nas ograničava u tome kako će naš enterijer izgledati. Nasuprot ranijim manjim formatima, uveliko je zastupljena keramika velikih formata, gde se čak sa nekoliko pločica može pokriti celo kupatilo manjih dimenzija. Takođe, napušta se koncept kupatila u dve boje, tako da arhitekti i izvođači imaju više prostora za kreativnost. Različitost dezena, kontrasti, naglašeni detalji razlikuju keramiku u enterijeru danas u odnosu na ono što je bila do pre par godina.

 

Izbor keramike i keramičkih pločica

 

Pre odluke o kupovini keramike mora dobro da se osmisli prostor, da se pregledima na internetu i katalozima sagledaju sve moguće varijante, da se osmisli koncept enterijera i nakon toga odluči o finalnom izboru. keramike. Prilikom izbora treba voditi računa o nameni pločica, mestu gde će one biti postavljene, načinu njihovog održavanja, materijalu od kojeg su napravljene kao i o boji koja treba da se uklopi sa ostatkom enterijera. Posebno treba voditi računa o mestu ugradnje pločica, odnosno da li će se one ugrađivati u unutrašnjim prostorijama ili pak eksterijeru gde će biti izložene povećanom prljanju, vlazi i atmosferskim uslovima.



Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: