Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Ideja za plafon u dnevnom boravku – dekoracija i funkcionalnost koja će vas oduševiti

26.01.2023  |  Komentari: 0

 

Najbolja odluka je konsultovati i angažovati stručnjake – firmu za adaptaciju stambenog i poslovnog prostora, koji će predložiti najbolje izbore i postaviti dekorativne elemente na plafon što će doneti veliku transformaciju. Svaka preporučena ideja za plafon ima svoje prednosti i razloge kada je opravdano postaviti je što zavisi kako od postojećeg uređenja, tako i od kvaliteta plafona u dnevnoj sobi i efekta koji se može dobiti.

Klasično bojenje plafona – najjednostavnija procedura

Firma za renoviranje i adaptaciju svakako može da ponudi klasično molerisanje i bojenje plafona tehnikom koja se oduvek koristi. Umesto bele boje dobar predlog je i neka od složenijih tehnika kao što je „sahara“ ili bojenje u neku od pastelnih nijansi jer to neće vizuelno smanjiti prostor, a doneće jedinstvenost i eleganciju.

ideje za plafon

Svaka od tehnika može izgledati lepo samo ako je plafon pripremljen i odgovara zamišljenoj ideji. Stručni radnici će znati da li je potrebno gletovanje, izravnavanje ili nešto sasvim treće pa da adaptacija na kraju izgleda lepo i ne skreće pažnju na nedostatke.

Ipak, ono što je činjenica je da većina zidova i plafonskih površina zahteva dodatne radove i dosta prilagođavanje pa za takve situacije postoji još bolje rešenje - spušteni plafoni od gipsa koji će doneti jedinstvene mogućnosti i prednosti.

Spušteni plafon u dnevnom boravku – idealna dekorativna tehnika za svaki tip uređenja

Jedan od najboljih načina dekoracije jesu spušteni plafon u dnevnom boravku jer se dobija mnogo više od ulepšavanja plafonskog prostora.

spusteni plafon dnevni boravak

Spušteni gipsani plafoni su najčešće koriste kao sistem za postavljanje dekorativne rasvete i koji omogućava da se kroz laganu konstrukciju sakriju kablovi, a obezbedi usmereno svetlo i tako dobije jedinstvena igra svetlosti i senke za fantastičan izgled svake dnevne sobe.

Korisnici će primetiti da se dobija bolja zvučna i termička izolacija što je velika prednost naročito u dnevnim sobama koje su izvor buke i mesto okupljanja svih članova porodice i gostiju.

Dobija se i vrhunska protivpožarna zaštita uz mogućnost kreiranja različitih konstrukcija pod povoljnim cenama. Gipsani spušteni plafon je lagan i uz mogućnost višestrukog spuštanja pa ne postoji prostorija koja u kojoj se ne može realizovati ovakva ideja.

Plafon postaje atraktivan deo dekora tako da više nije potrebno izvoditi druge ukrasne molerske radove da bi prostor izgledao fantastično. Spušteni plafon u dnevnom boravku je jedini način da se prostor dekoriše molerskim radovima, a da to ne utiče na prostranost i funkcionalnost prostora.

Ugradnja stilskih lajsni od gipsa

U slučaju da je plafon bez većih oštećenja mogu se postaviti i stilske lajsne od gipsa i na taj način dekorisati prostor.

Istim sistemom se kriju pukotine, kablovi, oštećenja, ali za razliku od spuštenih plafona, lajsne zauzimaju malu površinu pa se ovakva dekoracija ne može iskoristiti kao najsigurniji način za prekrivanje nedostataka.

Osim toga, važno je voditi računa da šema postavljanja ne bude kitnjasta i da se uklapa sa postojećim uređenjem prostorije. Upravo zbog toga je ovo više dekorativni element koji nema elemente izolacije i iste mogućnosti za postavljanje spot rasvetnih tela kao kod spuštenih plafona.

Zašto je važno angažovati firmu za adaptaciju?

Firma za renoviranje i adaptaciju se bavi svim radovima za renoviranja svake prostorije pa i adaptacije plafona. Na ovaj način se štedi vreme i novac, a konačan izgled dnevne sobe besprekoran. Svaka vrsta se može realizovati, ali kupac mora znati kakvi se pripremni radovi očekuju i kako izgleda proces postavljanja.

Svakako da su spušteni plafoni odličan izbor za brzu i efikasnu transformaciju čak i najproblematičnijih dnevnih soba pokrivajući sve nedostatke, a pored njih su tu i klasično bojenje, ali i ukrasni gipsani radovi, ali samo ako je plafon besprekoran ili se urade pripremni radovi da bi to bio.

Neka vaša dnevna soba doživi transformaciju uz odlične ideje za plafon i kako ga dekorisati. Ovo je potpuno neiskorišćena površina, a može biti osnov dekoracije i uređenja svakog doma. Mnogi jednostavno previde mogućnosti koje donosi pravilno dekorisanje plafona, a zapravo je reč o jednostavnijem i efektnijem delu dekora nego što je to kod površina pod zidovima.

U odabiru predloga, ideja i konačnom odabiru rešenja će vam trebati stručna pomoć pa je to razlog za angažovanje firme koja profesionalno radi sve vrste renoviranja jer se tako ostvaruju dobri rezultati.

Svaka dnevna soba zaslužuje najbolju transformaciju, pozovite Jug Enterijer i obezbedite da radovi na plafonu budu odrađeni brzo, kvalitetno i po povoljnim cenama!



Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: