Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Gips u domu ne mora da bude samo na plafonu

30.04.2023  |  Komentari: 0

Kada se povede pričao gipsanim radovima u domu, odnosno kući ili stanu, najčešće prva asocijacija budu spušteni plafoni, koji su toliko popularni da se nalaze već godinama unazad u mnogim domovima. I to nije bez razloga – stvarno daju poseban šmek ambijentu, to jest dnevnim sobama uglavnom. S druge strane, gipsarski radovi na plafonu možda jesu najtraženiji, ali daleko od toga da se upotreba gipsanih elemenata može svesti samo na to. Zapravo, primena im je mnogo šira. Evo nekoliko saveta za šta se sve gips može iskoristiti u domu. 

Gips ploče za ravnanje zidova i pregrađivanje

gipsarski radovi na plafonu

Mnogi izvođači radova pribegavaju njihovoj upotrebi jer su praktične u mnogim slučajevima. Pre svega se koriste i onda kada je potrebno grube radove obaviti sa što manje prljanja i dodatnih aktivnosti koje produžavaju ceo proces. U renoviranju je potrebno katkad prilagoditi prostorije, odnosno pregraditi ih i tu se gipsane ploče uzimaju kao ultimativno rešenje. Tu nema zidanja, malterisanja i svega onoga kao kod pravog pregrađivanja. Dalje, gips ploče se, pored toga što se koriste kada se obavljaju gipsani radovi na plafonu, postavljaju podjednako i na bočne zidove, kao i na obične plafone, a sve u cilju da se izravnaju. Neke neravnine nije moguće ispraviti običnim gletovanjem, a ponekad bi ito bili preveliki radovi, pa je mnogo jednostavnije odlučiti se za gips ploče.

Gipsarski i molerski dekorativni radovi

Gipsarski dekorativni elementi se na zidove mogu postaviti takođe u vidu gipsanih ploča. Naime, često se i u stanovima ali i nekim objektima kao što su restorani, holovi, prodavnice i slično zidovi ukrašavaju ovakvim ornamentima. Takođe, osim što takvi elementi imaju ukrasnu ulogu, oni mogu biti i funkcionalni i to tako što će se koristiti za postavljanje na mestima gde postoje neki nedostaci. Dakle, oni savršeno mogu poslužiti i kao kamuflaža. Dekorativne gips ploče se koriste i za oivičavanje zidova, a vrlo su zahvalni i zbog toga što se mogu lako obnoviti i prepraviti.

Mitovi i istine u vezi sa gipsanim radovima 

 

Predrasude su svuda oko nas, moglo bi se čak reći i da živimo u svetu predrasuda. Tako postoje i one u vezi sa gips pločama. Naime, često su ljudi koji treba da se bace na renoviranje stana skeptični kada im majstor predloži da postave gips ploče negde u kući i stanu, naročito prilikom pregrađivanja zidova. Najčešće se tu misli da takvim zidovima manjka zvučna i toplotna izolacija. To je neopravdano iz prostog razloga što se gipsani zidovi sastoje iz konstrukcije koja se ispunjava izlolacionim materijalom (staklena vuna obično). Takođe, vlada mišljenje da se na gipsane zidove ništa ne može kačiti od visećih elemenata, ali ni to ne pije vosu. Naravno, preduslov svega je da se koriste adekvatni materijali i da se postavljanje propisno izvrši. U svemu tome vam mogu pomoći saveti firme Jug Enterijer, gde se može i naći sve što je potrebno da se svi pomenuti radovi izvedu.



Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: