Akrilne boje za zidove - Jug Enterijer Beograd
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Bojenje zidova akrilnom bojom

Akrilne, u narodu poznatije kao vodoperive boje, zbog svojih osobina imaju sve veću primenu na tržištu. Zbog  povećane tražnje sve veći broj proizvođača  ih je uvrstio u svoju ponudu tako da su i dostupnije.

    

Akrilne boje

    

 

Priprema za bojenje zidova akrilnim bojama

 

Priprema za bojenje zidova akrilnim bojama je zahtevnija. Gletovanje se vrši u najmanje 3 ruke i to obavezno pod reflektorima. Vrsta glet mase koja se nanosi nije ista kao kod poludisperzije, tako da je obaveza klijenta da pre početka bilo kakvih radova naglasi kojom vrstom boje želi da boji zidove.

 

 

Karakteristike akrilnih boja

 

Akrilne boje su otpornije na habanje od poludisperzionih boja pa je tako i period između dva bojenja dosta veći. One jesu u startu skuplje, ali po nekim analizama na duže staze ispadnu i do 40 procenata povoljnije.Treba naglasiti da akrilne boje nisu vodoperive u bukvalnom smislu te reči, već se manje fleke mogu otkloniti brisanjem vlažnom krpom da se boja ne ošteti, ali se nikako ne mogu prati. Nakon njihovog nanošenja preporučuje se da prvih 28 dana ne diraju, već da se brisanju pristupi tek nakon tog perioda (naravno ukoliko ima potrebe za tim). Njihova dobra osobina je i ta da gotovo ne postoji ton koji se ne može izvući.

 

 

 Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: