Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Renoviranje i adaptacija stana – kada je najbolje vreme za početak?

06.01.2016  |  Komentari: 0

Preselili ste se u novi dom ili ste kupili novi poslovni prostor u zgradi i potrebno Vam je renoviranje i adaptacija stana? Pitate se kada je najbolje započeti radove? Šta sve treba uraditi?

 

Vreme za renoviranje i adaptaciju stana

 

Ako verujete da je renoviranje i adaptacija stana isključivo leti najpogodnija, tu smo da Vas razuverimo. 

 

Naime, toplo vreme jeste pogodnije kada je adaptacija stana u pitanju u smislu da Vi možete boraviti u stanu dok se radovi izvode, što zimi nažalost neće biti moguće zbog hladnoće. Ipak, treba da znate i da se boravak u stanu koji se renovira u bilo kom godišnjem dobu svakako ne preporučuje zbog isprenja i prašine, te potražite alternativni smeštaj za to vreme koje je za renoviranje stana predviđeno.

 

Dalje, u hladnijem periodu usluge majstora su jeftinije. Jedina mana koju ima zimska adaptacija stana jeste to što će se boja eventualno sporije sušiti, inače se svi radovi, od adaptacije kupatila do krečenja, mogu najnormalnije obavljati i po niskim spoljnim temperaturama, pogotovo ako je u pitanju izolacija u vidu postavljanja nove stolarije i slično.

 

Zato, znajte da ne morate čekati leto, jer renoviranje i adaptacija stana može početi bilo kad!

 

 

 

Renoviranje stana – grubi radovi

 

Renoviranje stana najpre mora podrazumevati krečenje, koje će verovatno pratiti gletovanje i ostali poslovi u vezi sa zidovima. Vodite računa kada birate boju zidova, kako ne biste dva puta morali da plaćate renoviranje stana ako prvom bojom ne budete zadovoljni. Stoga, pre nego što adaptacija stana započne, isprobajte željene boje na zidovima i pogledajte kako izgledaju na dnevnoj, a kako na veštačkoj svetlosti.

 

Ako planirate rušenje nekog zida, najpre sa majstorima proverite da li je isto izvodljivo.

 

Dalje, prerada kupatila takođe može spadati u renoviranje stana, te najpre treba proveriti instalacije i vodovodne cevi, kako biste bili sigurni da sve dobro funkcioniše. Isto važi i za električne instalacije u čitavom stanu.

 

Adaptacija stana bi takođe trebalo da podrazumeva i dobru izolaciju, te obavezno zamenite staru i dotrajalu stolariju novom, kako biste uživali u toplom i zaštićenom enterijeru. Na sve to, renoviranje stana ne bi smelo da prođe ni bez dobro urađenog poda, te na vreme odaberite podne obloga koje želite kako biste uživali u udobnosti i sigurnosti svog doma.

 

Renoviranje i adaptacija stana u cilju postizanja željenog stila

 

Ne smete zaboraviti da, pored grubih radova, adaptacija stana zapravo ima za cilj postizanje željenog izgleda enterijera, onda kada su svi „praktični“ poslovi obavljeni, instalacije i vodovodne cevi proverene i čitava stambena jedinica potvrđena kao bezbedno mesto za život.

 

Stoga, ako nemate nameštaj, onda najpre boju zidova prilagodite nameštaju koji želite da kupite. Imajte na umu da ćete češće krečiti nego što ćete menjati elemente nametaja, te u skladu sa tim planirate i renoviranje stana.

 

Takođe, renoviranje i adaptacija stana koja podrazumeva izbor podnih obloga usmerava se ka istom cilju, te i ovaj element birajte najpre po praktičnosti, a zatim i po estetskom kriterijumu.

 

Kako renoviranje stana retko prolazi bez promena u kupatilu, i ovde eventualno ponovno postavljanje pločica i sanitarija organizujte tako da se isto poklopi sa Vašim željama.

 

Hrabro zakoračite u ovaj izazov jer Vas, kada se renoviranje i adaptacija stana završi, čeka udoban i topao dom prema sopstvenim kriterijumima.



Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: