Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Renoviranje i adaptacija kupatila u novom stanu

06.01.2016  |  Komentari: 0

Kupili ste novi stan ili izgradili kuću, i očekuje Vas renoviranje i adaptacija kupatila? Ne paničite! Uz naš vodič, nijedan detalj nećete zaboraviti.

 

Adaptacija kupatila od izuzetnog je značaja za svaki prostor, čak i onaj poslovni, jer je ova prostorija jedna od najbitnijih u baš svakom tipu jedinice, bilo biznis ili privatne. Stoga preporučujemo da ovaj posao pre svega poverite profesionalnom timu sa iskustvom, a zatim se bezbrižno prepustite završnim radovima.

 

Adaptacija kupatila – pločice i sanitarije kao prvi korak

 

Svako renoviranje i adaptacija kupatila najpre mora započeti izborom pločica i sanitarija. Sa majstorima najpre dogovorite potrebne dimenzije, te u skladu sa istim birajte kadu ili tuš-kabinu, toaletnu šolju, lavabo, bide, pisoar, i sve ostale elemente.

 

Renoviranje kupatila pored ovog izbora podrazumeva i proveru instalacija i vodovodnih cevi, te je još jednom važno napomenuti da za ovaj posao morate unajmiti profesionalce kako bi sve proteklo u savršenom redu. Ne zaboravite da obavestite komšije, ako živite u stanu, koliko će radovi trajati, te ih zamoliti za strpljenje zbog buke i eventualnih grubih radova.

 

renoviranje i adaptacija kupatila

 

Kada ste završili sa sanitarijama, adaptacija kupatila nastavlja se sa izborom pločica. Za kakve god pločice da se rešite, savetujemo da za svaki slučaj uzmete preko dogovorene mere još jedan red pločica, za slčučaj oštećenja prilikom postavljanja. Neiskorišćenim pločicama lako ćete kasnije naći pripremu.

 

Vodite računa i da renoviranje i adaptacija kupatila ne prođe bez standardne zabune oko podnih i zidnih pločica – ove prve mogu se postaviti i na zid, dok druge nikako ne mopgu zameniti podne pločice.

 

Za sam kraj, adaptacija kupatila svakako podrazumeva veće ili manje troškove, u zavisnosti od sprovedenih radova. Vi za svaki slučaj odvojte malo više novca, za slučaj iznenadnih tropkova ili dokupljivanja potrebne opreme.

 

Krečenje ili korak broj dva

 

Korak broj dva ima svaka adaptacija kupatila, a on podrazumeva krečenje. Bilo da krečite samo plafon ili i deo iznad pločica, vodite računa da se boja za zidove uklopi sa bojom pločica. Za potpuno renoviranje kupatila možete se rešiti za kontrastne ili komplementarne boje, već u zavisnosti od stila koji u svom kupatilu želite da postignete.

 

Krečenje je u okviru adaptacija kupatila važno i zato što ono uništava sve bakterije, te se preporučuje prilikom renoviranja i iz zdravstvenih, a ne samo estetskih razloga. Imajte to na umu kada je renoviranje i adaptacija kupatila u Vašem domu ili poslovnom prostoru u pitanju, te isplanirajte i ovaj, ne tako veliki, trošak.

 

Renoviranje I adaptacija kupatila u završnoj fazi: ogledala, nameštaj...

 

Na samom kraju, renoviranje kupatila podrazumeva i onaj najlepši, estetski završni korak.

 

U zavisnosti od izbora sanitarija i pločica, renoviranje kupatila trebalo bi finiširati izborom kupatilskog nameštaja. Možete se rešavati za onaj klasični drveni, mat ili sjajni nameštaj, koji će Vam značajno uštedeti prostor u okviru ove prostorije, ali i čitavog stana, te ćete njime postići i izgradnju enterijerskog stila koji će biti i krajnji rezultat koji Vam je adaptacija kupatila dala.

 

U skladu sa svim ovim elementima, birajte i ogledalo i ostale sitnice, poput zakačaljki za peškire, držača za sapun i čaše za četkice za zube. Celokupno renoviranje I adaptacija kupatila neka se tako završi detaljima koji će prostoriji dati autentičan šarm.



Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: