Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Makeover starog nameštaja uz boje za drvo

02.11.2015  |  Komentari: 0

Jedan od napopularnijih načina dekoracije enterijera jeste makeover starih elemenata nameštaja uz pomoć boje za drvo, koja čini da od već otpisanih delova za malo novca dobijete sasvim originalne i nove predmete. Ovakvo uređenje ne zahteva ni puno umeća – već posle jednog od mnogobrojnih YouTube tutorijala, naučićete da pravilno koristite boje za drvo, a mi Vam dajemo predloge i kako.

 


Ideje za radni sto


Sasvim novi radni sto možete dobiti kombinovanjem boje za drvo, dve police od tri reda i daskom za površinu stola, koju ćete postaviti na te dve police. Ovako napravljen sto lako je pričvrstiti i prefarbati ga u željenu boju. I stari, demode ili kompjuterski stolovi mogu postati veoma stylish akcenti, ukoliko im se izvade donje fioke i od njih napravi otvorena polica, odnosno odstrani postolje za tastaturu. Ovde možete kombinovati i različite boje za drvo, te svaki element stola – policu, radnu površinu, spoljašnje delove – ofarbati u drugu boju.


Šta sve možete sa starim fiokama?


Stare fioke koje Vam više ničemu ne služe možete prefarbati u belu ili neku jarku nijansu boje za drvo, te od njih napraviti stojeće ili zidne police, koje će biti originalan detalj svakog enterijera. Fioke možete postaviti i na metalne nogare, ofarbati njihovu unutrašnjost uz pomoć boje za drvo, a spoljašnjost oblepiti papirom sa šarenim dezenom, te dobiti savršene stočiće za odlaganje sitnica u predsoblju.


Kupatilski nameštaj od stare komode


Obično veoma skup, kupatilski nameštaj možete napraviti i sami od komode koju ste rešili da bacite ili ostavite u podrumu. Jednostavnim odstranjivanjem dela površine moći ćete da smestite komodu oko lavaboa, te dobijete zatvoren prostor za čuvanje svih bočica za ličnu i kućnu higijenu. Ovako sređenu komodu dovoljno je prefarbati u belu ili neku nijansu plave boje za drvo – ledena plava je trenutni hit – kako bi se savršeno uklopila u prostor.


Inspirativni stočići za kafu


Stočiće za kafu možete napraviti od gotovo bilo kog dela nameštaja, tronošca, stolice bez naslona ili taburea, ako ih prefarbate uz pomoć boje za drvo, odnosno ako im – u slučaju taburea – dodate drvenu površinu. Tronošce čija se površina sastoji od odvojenih daščica možete farbati u različite boje za drvo ili veoma popularnu zig-zag šaru, koju ćete lako postići uz korišćenje izolir trake prilikom farbanja. Običnim stolicama nogare možete ofarbati u razne boje za drvo ili pak različite nijanse jedne boje, dok će površina biti tamna. Ovakvi stočići idealni su za dnevnu sobu ili manje balkone.


Stolice i drečave boje za drvo


Već pomenute stolice mogu zadržati i svoju prvobitnu namenu ako im se promeni ton boje za drvo. Trpezarijski setovi više nisu toliko moderni, te svaku stolicu možete farbati u drugu boju i na ovaj način postići dinamiku u prostoru. Možete se zabaviti i korišćenjem kontrastne boje za drvo u odnosu na trpezarijski sto, te prefarbati stolice upravo u tu boju – na primer, crno-belo, crveno-plavo i slično. Sveže ofarbanim stolicama možete promeniti sedalni deo, uz korišćenje novog materijala i heftalice, ili jednostavno dodati nove jastučiće. Igrajte se uz pomoć boje za drvo, jer je sada moguće dekorisati po svojoj želji i ukusu.

 



Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: