Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja.
Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.

Boje za zidove kojima dovodite proleće u svoj dom

29.02.2016  |  Komentari: 0

Da boje mogu pozitivno, ali i negativno da utiču na naše raspoloženje – naučno je dokazano. Upravo zato treba dobro razmisliti koje boje za zidove ćemo odabrati prilikom nanošenja u našem domu. Postoje mnoge nijanse, mnoge kombinacije, sve treba lepo uskladiti da ne bude ni previše upadljivo i drečavo, ali da zato ipak ostavlja nekakav utisak.

 

Paleta kombinacija prolećnih doba boja za zidove

 

Ako ste ljubitelj jeseni, i ako Vam prijaju boje koje se tada nalaze u prirodi – idealna kombinacija će biti braon boja za zidove u datoj prostoriji uz svetlu, krem ili neutralnu boju nameštaja. Uz ovu kombinaciju enterijera treba dodati zelene i narandžaste detalje. Kada budete ušli u ovu sobu ili prostoriju osećaćete kao da ste jednom nogom zagazili u jesen. Poseban utisak će davati braon boja koja je jedna od najčešće upotrebljavanih boja za zidove.

 

boje za zidove

 

Posle jeseni dolazi zima, takođe jedno od zanimljivijih godišnjih doba. Tokom zime nam je najpotrebnija toplota – zbog toga i prostorija, a posebno zidovi moraju da imaju element topline u sobi, odnosno tople boje. Krem boja za zidove je jedna od boljih rešenja za odavanje takvog utiska.

 

Nakon odluke koju ćete boju za zidove koristiti ako ste ljubitelj proleća, a to su i ovde neutralne boje, krenite sa poslom, nemojte baš za sve da angažujete majstore.

 

Kada ste odlučili da Vam soba treba imati elemente leta, morate da pomislite na belu u plavu boju. Boja na zidovima će tu da bude bela u kombinaciji sa sivom, a nameštaj i okolina mogu da budu u plavoj boji sa nekoliko detalja jarke boje radi jačeg utiska. Prilikom nanošenja belo-sive boje za zidove sigurno ne možete da pogrešite.

 

Kombinujte i ostale nijanse

 

Pored navedenih kombinacija, postoji još bezbroj mogućnosti kojima možete da ofarbate svoje zidove tako da oni budu direktan prenosilac Vaših osećanja. Treba voditi računa i o tome koja prostorija ima kakvu namenu. Ne sme se preterivati sa mešanjem boja, preporučeno je da se kombinuje najviše 4 različitih boja. Boje za zidove danas možemo naći u mnogim kombinacijama. Nude se i kao gotove izrađene boje. Samo treba otići i odabrati. Ali ako ste više „sam svoj majstor“ – uzmite boje, iskombinujte onu pravu i krenite da nanosite na zidove.

 

Bojama za zidove možemo iskazati naša osećanja ili ojačati ista

 

Kao što svaka prostorija ima svoju namenu, tako i svaki čovek ima svoj karakter i temperament. U skladi s tim – može i u svom domu da nanosi boje za zidove. Ako je neko mirniji, povučen, svakako da će tamniji ili čak i crn element prevladati na zidovima tog doma.

 

 

Ukoliko je osoba vesela, radosna, često nasmejanja – boje za zidove i na samim zidovima će odavati utisak radosti, otvorenosti i spokoja. Ne treba nikako zaboraviti i ljude koji retko kad iskazuju svoja osećanja, a ima ih dosta. Ovde opet pobeđuju boje za zidove u neutralnim bojama. Uz pravu kombinaciju sa raznim bojama nameštaja može da se uskladi čitav dom da bukvalno oslikava Vaše raspoloženje i Vaš karakter. Ne zaboravite, ono što je napomenuto i na početku teksta – boje mnogo utiču na naše raspoloženje, budite smeli i nanesite baš onu boju za zidove koju Vi obožavate.



Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spam-a unesi kod: